Home > SAD > Sportakkoord Wassenaar


Sportakkoord Wassenaar

sdag 19 oktober 2021 is er, na de succesvolle eerste editie van de Buitenspeeldag in juli waar zo'n 300 kinderen aan deelnamen, een vervolg gekomen op dit mooie initiatief en is een tweede editie georganiseerd waar zo'n 100 kinderen aan hebben deelgenomen. Helaas waren de weergoden ons dit keer iets minder gezind, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het was wat improviseren en uiteindelijk hebben de kinderen allemaal een mooie, leuke en sportieve dag gehad. Deze dag was gratis toegankelijk voor alle kinderen uit de wijk, verenigingen, scholen, kinderopvang etc. en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. De buitenspeeldag is georganiseerd vanuit het sportakkoord 'Wassenaar in Beweging' in samenwerking met W- Boxing, voetbalvereniging Blauw-Zwart, Jeugd & Jongerenwerk Wassenaar en Norlandia Kinderopvang B.V. Het sportakkoord richt zich onder meer op het spelen en bewegen van kinderen, om te stimuleren dat ze al jong vaardig worden in bewegen en plezier beleven aan spelen en sporten. Naderhand werd een aantal kinderen gevraagd wat ze het leukst vonden van deze dag en het antwoord was "Alles!". Samen gespeeld, nieuwe vriendjes gemaakt en nieuwe sporten   uitgeprobeerd. Op naar de derde editie in 2022!

 

 

  


Programma Nationale Sportweek Wassenaar – start 17 september 2021

 

Op 17 september start de Nationale Sportweek. Vanuit het Wassenaarse sport- en preventieakkoord is in samenwerking met verschillende lokale partijen een veelzijdig programma samengesteld. Deelname aan alle activiteiten is gratis.

 

Vrijdag 17-09: Buiten op zoek naar blauwe Happy Stones van 'Wassenaar in Beweging', want bewegen maakt je blij! Gevonden? 

Zet jezelf op de foto met de steen, stuur die naar beweeg@sadwassenaar.nl en ontvang een verrassing!

Voor alle inwoners van Wassenaar, door heel Wassenaar (tot 26-09).

 

Maandag 20-09: 'Poëzie brengt je in beweging'(13.30- 15.00 uur, bibliotheek Wassenaar). Aanmelden bij bibliotheek Wassenaar. Na een korte presentatie over de Poëzieroute wandel je samen met Mieke van den Berg, de initiatiefnemer van de Poëzieroute, een gedeelte van deze bijzondere route door het hart van Wassenaar. Na de wandeling staat er een gezonde snack voor je klaar bij de bibliotheek. 

Voor iedereen die meer wil weten over poëzie en de poëzieroute!

 

Donderdag 23-09: Inspiratiesessie 'Vrijwilligersmanagement' voor sport- en beweegaanbieders (19.30-21.00 uur, Vrijwilligerscentrale Wassenaar). Aanmelden via beweeg@sadwassenaar.nl. Voor alle sport- en beweegaanbieders die willen werken aan deskundigheidsbevordering!

Tijdens deze avond word je praktisch op weg geholpen om met vrijwilligersmanagement in de e-learning omgeving aan de slag te gaan en is er alle ruimte om op interactieve wijze met andere deelnemers kennis en ideeën uit te wisselen over vraagstukken die er spelen bij jouw club.

 

Zaterdag 25-09: Zaalsportevenement, 'Sporten in de zaal, kunnen we allemaal!'(13.00 uur, Sporthal De Schulpwei). Een sportieve samenwerking vanuit de zaalafdeling van het Wassenaars Sportcontact, waarbij wordt deelgenomen vanuit de volgende verenigingen; handbal, tafeltennis, badminton en volleybal! Een mooi moment om kennis te maken met verschillende sporten voor jong tot oud! 

Aanmelden via zaalsportevent@gmail.com.

 

Het Wassenaarse sport- en preventieakkoord ‘Wassenaar in beweging’, wordt in samenwerking met de kerngroep vormgegeven door projectleider, Kirsten Keij, in dienst bij de Schooladviesdienst Wassenaar.
Meer informatie over locatie, tijdstip en aanmelding is te vinden op de website: https://www.sadwassenaar.nl/schooladviesdienst/Sportakkoord-Wassenaar. Bij vragen kunt u contact opnemen met Kirsten Keij, projectleider uitvoering sport- en preventieakkoord via kkeij@sadwassenaar.nl

 Prijswinnaars fotospeurtocht ‘Tour du Wassenaar’  


Vanuit het lokale sportakkoord ‘Wassenaar in Beweging’ is er onlangs voor alle inwoners een beweegactiviteit aangeboden in de vorm van een fotospeurtocht door ons mooie Wassenaar. Uit alle inzendingen zijn prijswinnaars geloot. Voor de volwassenen is de prijs gegaan naar Els van Deursen en zij nam blij haar mand met heerlijke streekproducten in ontvangst. Els vertelde dat zij de tour op de fiets heeft gedaan en op de meeste plekken al eens eerder was geweest. Voor de beelden moest ze flink nadenken, zoals het beeld van de spelende kinderen in Oostdorp. Het leukste vond Els het om een fietsroute op te stellen langs zoveel mogelijk “puzzelpunten”. Dat maakte dat het weer een heel andere fietsroute werd dan anders!  

Voor de kinderen is de prijs gegaan naar Floris en Joselyn. Zij zijn samen veelal wandelend op pad gegaan en ze zijn tijdens de Tour du Wassenaar op veel plaatsen juist voor het eerst geweest. Ze vonden het leuk om met de beelden op de foto te gaan, vooral met de aap in Meijendel. Het allerleukste vonden ze de foto bij de rotonde aan het Wassenaarse slag. Ze hebben aansluitend namelijk nog een paar uur heerlijk op het strand gespeeld. Door deze speurtocht zijn Floris en Joselyn veel buiten geweest in de meivakantie. Met het uitdagende speelgoed wat ze hebben gewonnen kunnen ze in de zomervakantie ook samen lekker buitenspelen!  

 

 

 

 

 

 

 

 

Tour du Wassenaar: fotospeurtocht

 

 

 

Kom in beweging met deze fotospeurtocht door ons mooie Wassenaar!

 

De bossen, de weilanden, het uitgestrekte duingebied en het strand maken Wassenaar tot een uniek gebied waar je heerlijk buiten kunt bewegen. Dat is ook het doel van deze fotospeurtocht, die is opgezet voor alle inwoners in Wassenaar, van jong tot oud!

 

Hoe kan ik meedoen?

 

Het is de bedoeling dat je wandelend, fietsend, joggend, met skates, step of, skateboard alle locaties vindt die op de foto’s worden getoond. De speurtocht gaat door heel Wassenaar, elke dag kan er een stukje van de speurtocht gedaan worden. Zo kan bijvoorbeeld de ene dag worden gewandeld en de andere dag de fiets erbij worden gepakt.

 

Ben je op de juiste locatie van de foto? Maak dan een foto van jezelf (of groepje, i.v.m. de corona maatregelen van maximaal 2 personen of gezin) waarbij ook de locatie/ bezienswaardigheid van de foto duidelijk zichtbaar is.

 

Wanneer je de speurtocht helemaal gedaan hebt, stuur dan alle foto’s (eventueel in collage vorm) onder vermelding van je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer naar het volgende contactadres: beweeg@sadwassenaar.nl

 

Met de inzending van de foto’s kunnen er mooie prijzen gewonnen worden, zoals leuk buitenspeelgoed, heerlijke gezonde streekproducten of een cadeaubon van LJ sport. Zorg ervoor dat de foto’s voor 28 mei binnen zijn! Uit de inzendingen worden prijswinnaars via loting gekozen.

 

Waarom deze speurtocht?

 

Deze fotospeurtocht is een activiteit die wordt aangeboden aan alle inwoners van Wassenaar vanuit het lokale sportakkoord ‘Wassenaar in Beweging’.  Dit sportakkoord is onlangs van start gegaan in samenwerking met diverse lokale Wassenaarse partijen. Het doel van dit sportakkoord is om zo veel mogelijk mensen in Wassenaar met plezier te laten bewegen, spelen en sporten. De Schooladviesdienst Wassenaar (SAD Wassenaar) is een van de samenwerkende partijen en is primair verantwoordelijk voor de uitvoering van het sportakkoord. Kirsten Keij (te zien op de foto bij het beeld ‘meisje met de bal’) is bij de SAD aangesteld als projectleider voor de uitvoering van het sport- en preventie akkoord in Wassenaar.  

 

Op de foto’s zijn locaties te vinden van een aantal van de lokale partijen die in de kerngroep van het Sportakkoord deelnemen. Onder andere RKSV Blauw-Zwart en de Wassenaarse Ouderen in Beweging (WOB). Blauw-Zwart stelt zijn velden overdag beschikbaar voor zowel leden als niet leden, dus neem vooral een bal mee om samen een balletje te trappen. WOB heeft er voor gezorgd dat er een speciaal beweegtoestel voor ouderen is geplaatst. Een mooie gelegenheid om tijdens de fotospeurtocht het beweegtoestel eens uit te proberen. Daarnaast is voor de fotospeurtocht  gebruik gemaakt van de Poëzieroute Wassenaar, Landgoederen route en de wandelroute monumenten in Wassenaar.

  

De partijen die deelnemen aan de kerngroep zijn: De gemeente Wassenaar, de Wassenaarse sportverenigingen, het Wassenaars Sportcontact, SAD Wassenaar, GGD Haaglanden, Stichting Gehandicapten Wassenaar, Vrijwilligerscentrale Wassenaar, Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar, Wassenaarse ouderen in beweging, Stichting Jeugd- en jongerenwerk Midden-Holland, Wassenaarse fysiotherapeuten, Norlandia kinderopvang en het Netwerk Bewegingsonderwijs.

 

 Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van toekomstige activiteiten vanuit het Sportakkoord? Vragen rondom het Sportakkoord? Kijk dan op de website van de SAD: https://www.sadwassenaar.nl/schooladviesdienst/Sportakkoord-Wassenaar of neem contact op met Kirsten: kkeij@sadwassenaar.nl

  

Fotolocaties: Van Heeckeren huis, beeld ‘meisje met de bal’, Raadhuis de Paauw, Theekoepel, Norlandia kinderopvang, Monument van Koningin Emma, RKSV Blauw-Zwart, Monkeybos, beeld ‘spelende kinderen’, fietstunnel, Wassenaarse Slag, fysiotherapie Stadhoudersplein, beweegtoestel, pomp en gedicht ‘Welkom!’

 

 

 

Veel plezier gewenst!

 

 

 

 

Samen op weg naar een leven lang met plezier bewegen, spelen en sporten!

 

Dat is de kern van het lokale sportakkoord 'Wassenaar in Beweging'.  Het lokale sportakkoord komt voort uit het nationale sportakkoord. Het doel van het sportakkoord is dat iedereen,   nu en in de toekomst, zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in bewegen en sport  kan ervaren. 

 

Vorig jaar is in Wassenaar een kerngroep opgericht die de eerste belangrijke stappen heeft gezet om een aanzet te maken voor het lokale sportakkoord in Wassenaar.  Het sportakkoord  ‘Wassenaar in Beweging’  heeft de ambitie om bruggen te slaan  tussen de verschillende partijen  die  zich  bezighouden  met de bewegende mens. Hiermee wordt  een impuls gegeven aan het lokale sportbeleid  waardoor  sport duurzaam  wordt  versterkt.   In  het  lokale sportakkoord  ‘ Wassenaar in beweging’  zal  in 2021  ook het  lokaal preventieakkoord  worden  geïntegreerd.   Zowel het sport- als preventieakkoord  zijn uiterst actueel, gezien  de  grote  effecten van  de mondiale coronacrisis  op de samenleving.  Wassenaar heeft een projectleider aangesteld voor de uitvoering van  het sport- en preventie akkoord. 

 

Ik stel mij graag voor:

 

Ik ben Kirsten Keij en mijn passie ligt bij bewegen, sport en gezondheid. Zowel uitvoerend als beleidsmatig.

Ik vind het een mooie uitdaging om in Wassenaar als projectleider vorm en inhoud te gaan geven aan het lokale sportakkoord 'Wassenaar in Beweging'.  

Dit doe ik graag samen met partijen vanuit de verschillende sectoren; sport- en beweegaanbieders, het onderwijs, de kinderopvang, opvoeders, zorg en welzijn, ondernemers en de gemeente Wassenaar.  Door dit samen op te pakken kunnen we elkaar aanvullen en versterken. 

 

Interesse om mee te denken met het lokale sportakkoord?

Neem dan contact met mij op:

kkeij@sadwassenaar.nl

06 17415430