Home > SAD > Sportakkoord Wassenaar


Sportakkoord Wassenaar

 

Tour du Wassenaar: fotospeurtocht

 

 

 

Kom in beweging met deze fotospeurtocht door ons mooie Wassenaar!

 

De bossen, de weilanden, het uitgestrekte duingebied en het strand maken Wassenaar tot een uniek gebied waar je heerlijk buiten kunt bewegen. Dat is ook het doel van deze fotospeurtocht, die is opgezet voor alle inwoners in Wassenaar, van jong tot oud!

 

Hoe kan ik meedoen?

 

Het is de bedoeling dat je wandelend, fietsend, joggend, met skates, step of, skateboard alle locaties vindt die op de foto’s worden getoond. De speurtocht gaat door heel Wassenaar, elke dag kan er een stukje van de speurtocht gedaan worden. Zo kan bijvoorbeeld de ene dag worden gewandeld en de andere dag de fiets erbij worden gepakt.

 

Ben je op de juiste locatie van de foto? Maak dan een foto van jezelf (of groepje, i.v.m. de corona maatregelen van maximaal 2 personen of gezin) waarbij ook de locatie/ bezienswaardigheid van de foto duidelijk zichtbaar is.

 

Wanneer je de speurtocht helemaal gedaan hebt, stuur dan alle foto’s (eventueel in collage vorm) onder vermelding van je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer naar het volgende contactadres: beweeg@sadwassenaar.nl

 

Met de inzending van de foto’s kunnen er mooie prijzen gewonnen worden, zoals leuk buitenspeelgoed, heerlijke gezonde streekproducten of een cadeaubon van LJ sport. Zorg ervoor dat de foto’s voor 28 mei binnen zijn! Uit de inzendingen worden prijswinnaars via loting gekozen.

 

Waarom deze speurtocht?

 

Deze fotospeurtocht is een activiteit die wordt aangeboden aan alle inwoners van Wassenaar vanuit het lokale sportakkoord ‘Wassenaar in Beweging’.  Dit sportakkoord is onlangs van start gegaan in samenwerking met diverse lokale Wassenaarse partijen. Het doel van dit sportakkoord is om zo veel mogelijk mensen in Wassenaar met plezier te laten bewegen, spelen en sporten. De Schooladviesdienst Wassenaar (SAD Wassenaar) is een van de samenwerkende partijen en is primair verantwoordelijk voor de uitvoering van het sportakkoord. Kirsten Keij (te zien op de foto bij het beeld ‘meisje met de bal’) is bij de SAD aangesteld als projectleider voor de uitvoering van het sport- en preventie akkoord in Wassenaar.  

 

Op de foto’s zijn locaties te vinden van een aantal van de lokale partijen die in de kerngroep van het Sportakkoord deelnemen. Onder andere RKSV Blauw-Zwart en de Wassenaarse Ouderen in Beweging (WOB). Blauw-Zwart stelt zijn velden overdag beschikbaar voor zowel leden als niet leden, dus neem vooral een bal mee om samen een balletje te trappen. WOB heeft er voor gezorgd dat er een speciaal beweegtoestel voor ouderen is geplaatst. Een mooie gelegenheid om tijdens de fotospeurtocht het beweegtoestel eens uit te proberen. Daarnaast is voor de fotospeurtocht  gebruik gemaakt van de Poëzieroute Wassenaar, Landgoederen route en de wandelroute monumenten in Wassenaar.

  

De partijen die deelnemen aan de kerngroep zijn: De gemeente Wassenaar, de Wassenaarse sportverenigingen, het Wassenaars Sportcontact, SAD Wassenaar, GGD Haaglanden, Stichting Gehandicapten Wassenaar, Vrijwilligerscentrale Wassenaar, Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar, Wassenaarse ouderen in beweging, Stichting Jeugd- en jongerenwerk Midden-Holland, Wassenaarse fysiotherapeuten, Norlandia kinderopvang en het Netwerk Bewegingsonderwijs.

 

 Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van toekomstige activiteiten vanuit het Sportakkoord? Vragen rondom het Sportakkoord? Kijk dan op de website van de SAD: https://www.sadwassenaar.nl/schooladviesdienst/Sportakkoord-Wassenaar of neem contact op met Kirsten: kkeij@sadwassenaar.nl

  

Fotolocaties: Van Heeckeren huis, beeld ‘meisje met de bal’, Raadhuis de Paauw, Theekoepel, Norlandia kinderopvang, Monument van Koningin Emma, RKSV Blauw-Zwart, Monkeybos, beeld ‘spelende kinderen’, fietstunnel, Wassenaarse Slag, fysiotherapie Stadhoudersplein, beweegtoestel, pomp en gedicht ‘Welkom!’

 

 

 

Veel plezier gewenst!

 

 

 

 

Samen op weg naar een leven lang met plezier bewegen, spelen en sporten!

 

Dat is de kern van het lokale sportakkoord 'Wassenaar in Beweging'.  Het lokale sportakkoord komt voort uit het nationale sportakkoord. Het doel van het sportakkoord is dat iedereen,   nu en in de toekomst, zonder belemmeringen in een veilige en gezonde omgeving plezier in bewegen en sport  kan ervaren. 

 

Vorig jaar is in Wassenaar een kerngroep opgericht die de eerste belangrijke stappen heeft gezet om een aanzet te maken voor het lokale sportakkoord in Wassenaar.  Het sportakkoord  ‘Wassenaar in Beweging’  heeft de ambitie om bruggen te slaan  tussen de verschillende partijen  die  zich  bezighouden  met de bewegende mens. Hiermee wordt  een impuls gegeven aan het lokale sportbeleid  waardoor  sport duurzaam  wordt  versterkt.   In  het  lokale sportakkoord  ‘ Wassenaar in beweging’  zal  in 2021  ook het  lokaal preventieakkoord  worden  geïntegreerd.   Zowel het sport- als preventieakkoord  zijn uiterst actueel, gezien  de  grote  effecten van  de mondiale coronacrisis  op de samenleving.  Wassenaar heeft een projectleider aangesteld voor de uitvoering van  het sport- en preventie akkoord. 

 

Ik stel mij graag voor:

 

Ik ben Kirsten Keij en mijn passie ligt bij bewegen, sport en gezondheid. Zowel uitvoerend als beleidsmatig.

Ik vind het een mooie uitdaging om in Wassenaar als projectleider vorm en inhoud te gaan geven aan het lokale sportakkoord 'Wassenaar in Beweging'.  

Dit doe ik graag samen met partijen vanuit de verschillende sectoren; sport- en beweegaanbieders, het onderwijs, de kinderopvang, opvoeders, zorg en welzijn, ondernemers en de gemeente Wassenaar.  Door dit samen op te pakken kunnen we elkaar aanvullen en versterken. 

 

Interesse om mee te denken met het lokale sportakkoord?

Neem dan contact met mij op:

kkeij@sadwassenaar.nl

06 17415430